Neišsenkantis laimės šaltinis

Fainas ir kartu ironiškas gavosi gabalas apie dar vieno (beveik) niekad nevažiuojančio motociklo remontą. Ryčka, mano bičiulio Kęsto bičiulis, su juodu K650 savo eiga grįžo iš Ukmergės bet niekaip negalėjo pravaryti TA.

Mūsų kompanijos entuziazmas padėti likimo broliui buvo didelis… ir labai ilgai tęsėsi. Į 3 minutes sudėjau viską, ką kartu remontuodamas filmavau pastaruosius metus. Pirmi vakarinės saulės apšviesti kadrai, kur Kęstas važiuoja ratu aplink automobilių stovėjimo aikštelę, filmuoti 2020 metų rugsėjį. Paskutinė scena, kai Ryčka stumia savo suremontuotą motociklą į kalną, užfiksuota 2021 spalį.

Jeigu esat ne iš sovietinių motociklų pasaulio, turėtumėt žinoti, kad Dnepras yra labai aukštai labiausiai nepatikimų transporto priemonių sąraše. Motociklai nuolat genda, nes jų pagaminimo kokybė yra prasta, kai kurie inžineriniai sprendimai yra… mažų mažiausiai diskutuotini. Prisideda ir faktas, kad jie būdavo remontuojami neturint tinkamų sąlygų ir, dažnai, supratimo.

Vis dėlto, šitie motociklai turi išskirtinę dvasią todėl nusipelnė teisingo remonto. Kaip fizinis daiktas iš sovietinių laikų motociklai taip pat yra būdas tyrinėti istoriją.

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *