Spalvos su DaVinci Resolve

Iki šiol visi klipai ir filmukai mano Youtube kanale ir PeerTube platformoje, kuri viliuosi ateityje taps daug rimtesne alternatyva Google produktams, buvo sumontuoti naudojanti atviro kodo programomis, dažniausiai KdenLive, nes tai galinga ir patikima programa.

Klipas apie Ryčkos motociklą sumontuotas su nemokama DaVinci Resolve versija iš Blackmagic. Ne dėlto, kad aš būčiau išdavęs atvirojo kodo filosofiją, bet dėl to, kad grynai dėl sportinio intereso užsiėmiau spalvų korekcija. Ir man labai patiko.

Aš net užsirašiau į DaVinci kursus, nors kalnas pamokų yra ir YouTube, pvz Learn Color Grading.

Vienintelė problema, kad nemokama Resolve versija nepalaiko H.264/H2.265 kodeko, nes nepaisant to, kad jie dažniausiai naudojami visoje audiovizualinėje produkcijoje, yra patentuoti ir uždari.

Yra keletas būdų išspręsti šį klausimą. Galima nusipirkti mokamą DaVinci Studio versiją už maždaug 300 EUR, bet montuojant taip epozodiškai ir mėgėjiškai nemanau, kad tai racionalu. Kitas būdas naudojantis linux konvertuoti failus į HNxHR formatą naudojantis FFMPEG:

ffmpeg -i FAILAS.MP4 -c:v dnxhd -profile:v dnxhr_hq -pix_fmt yuv422p -c:a pcm_s16le FAILAS.mov

Konvertuojant visą aplanką:

for i in *.MP4; do ffmpeg -i "$i" -c:v dnxhd -profile:v dnxhr_hq -pix_fmt yuv422p -c:a pcm_s16le "${i%.*}.mov"; done

Vienintelė problema, kad konvertuoti .MOV failai užima iki 7 kartų daugiau vietos, nei .MP4 su H.264, tą tiesiog reikia turėti mintyje. Kita vertus, dėl mažos kompresijos HNxHR failus net ir 4K rezoliucijos sklandžiau groja mano Ubuntu.

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *